Insikter skapar positiv energi - och tillväxt
Varje år lägger personalen på Nacka Djurklinik flera dagar på att fokusera på sina beteenden och drivkrafter.
Tjatigt?
- Inte alls! Det är det som gör att vi har en så fantastisk arbetsmiljö!
Kan du tänka dig en arbetsplats där all energi riktas åt samma håll; mot att göra ett fantastiskt bra jobb tillsammans, mot att kunderna ska känna sig mer än nöjda, mot att ge varandra de bästa förutsättningarna på jobbet...
Det är den arbetsmiljön som Alinda DallaSanta, ägare till Nacka Djurklinik, beskriver när hon pratar om de 14 kvinnor hon arbetar tillsammans med.
Det är som att det sker en positiv kemisk förening när alla kommer till jobbet på morgonen - där allas styrkor och välvilja bubblar fram, berättar hon, när den första hektiska timmen en vanlig dag har lagt sig.
Här finns en enorm vilja att ”göra bra”.

Jobbat på djupet
Alinda kan själv vittna om att det inte är veterinärer och djurvårdare i sig som är unika. De är lika fulla av olikheter, som kan skava, som alla andra. Skillnaden sitter, enligt henne, i det långsiktiga arbete man lagt ner, tillsammans med Harriet Hedin, på Marma Medical AB.
Vi har jobbat på djupet med IPU Profilanalys och IPU Drivkraftsanalys, som stöd för att förstå och kunna dra nytta och glädje av våra olikheter, både vad gäller beteenden och drivkrafter, säger hon.
Det har gett oss en enorm förståelse för både oss själva och andra människor.

År efter år
Alinda DallaSanta beskriver verkligen det fördjupade och långsiktiga i deras arbete. För det är inte bara så att alla på Nacka Djurklinik gjort sina analyser.
Nej, varje år reser vi iväg och jobbar med våra profiler och drivkrafter, tillsammans med Harriet. Under 2-3 dagar ägnar vi oss åt varandra och gör intressanta övningar med analyserna som utgångspunkt. Det har vi gjort i många år nu och det innebär att vi blir bättre och klokare för varje år som går.
Än så länge är det ingen som tröttnat på det. Det finns ju så mycket att ösa ur analyserna, kring oss själva och kring mötet med våra kunder.

Används positivt
Den positiva arbetsmiljön är ett tydligt resultat av den nedlagda energin.
Jag upplever inte att vi läcker någon energi på den typ av konflikter som tyvärr är så vanliga på arbetsplatser. Energin används positivt istället, säger hon och tar ett vardagsexempel:
Jag råkade höra någon be om hjälp med något så tråkigt som att ta ut soporna - och direkt så fanns tre kollegor på plats för att hjälpa till. Det är klart att det är roligare att jobba i det klimatet.

Fortsätter växa
Den välviljan får också effekter hos kunderna, som i allt ökad omfattning väljer att komma till just Nacka Djurklinik.
För mindre än tio år sedan var vi två personer på 70 kvadratmeter, berättar entreprenören Alinda. Idag är vi 15 anställda i fyra gånger så stora lokaler. Och just nu tittar vi på nästa steg; att bli några till och utvidga till 650 kvadratmeter...
Det där kommer inte av sig självt. Det beror på att vi vet hur vi jobbar som bäst och drar nytta av varandras styrkor! Vid rekrytering finns alltid IPU-tänket med för att skapa framgångsrika team.